Aromaterapi masajı ağrılarınızı hafifletip fiziksel ve zihinsel yorgunluğunuzu gidermede etkili bir yöntemdir. Geleneksel bir masaj seansına ek olarak aromaterapi masajı, uçucu yağların eklendiği bir masaj türüdür. 
Geleneksel masaj, profesyonel ovma teknikleriyle kasların ve lenf bezlerinin çalıştırılması ile gerçekleşir. Aromaterapi masajında ise kullanılan uçucu yağlar sayesinde vücuda fayda sağlanır.  Örneğin lavanta, portakal, bergamot ve okaliptüs gibi aromalar, şifalı bitkilerden ve ağaç özlerinden elde edilir. Uçucu yağlar son derece konsantredir. Bbu sebeple nemlendirici ya da losyonlar ile seyreltilerek doğru biçimde kullanılmalıdır. 

Aromaterapi Masajı Neye İyi Gelir? 

Aromaterapi masajı, fiziksel ve zihinsel sağlığınızı iyileştirmeyi amaçlar. Bazı çalışmalar, ruh halini iyileştirmek için limon, portakal ve mandalina gibi uçucu yağların etkili olduğunu ileri sürmektedir. 

ABD Ulusal Kanser Enstitüsü, aromaterapi masajının endişe, depresyon, uyku sorunları, mide bulantısı ve ağrıya iyi geldiğini ileri sürmektedir. Bunun dışında fibromiyalji, artrit, romatoid artrit, baş ağrıları ve kronik bel ağrısına iyi geldiğine dair kanıtlar da mevcuttur.  Özellikle papatya yağı ile yapılan aromaterapi masajının kaygıyı gidermede etkili olduğu ileri sürülüyor. Ayrıca biberiye yağının enerji verici bir yanı olduğu ve neroli, gül, adaçayı yağlarının da canlandırıcı etkisi olduğu biliniyor. 

Aromaterapi Masajı Nasıl Yapılır? 

Terapistiniz size en uygun yağı belirlemek için tıbbi geçmişinizi inceler. İhtiyaçlarınıza ve isteklerinize bağlı olarak bir yağ seçer. Herhangi bir alerjiniz ya da koku tercihiniz varsa bunu terapistiniz ile paylaşmalısınız. 
Tedavi esnasında masaj uygulaması hafif ya da güçlü olabilir. Ovma işlemi, şikayetlerinize göre şekillenir. Örneğin rahatlamakta ve uyumakta zorluk çekiyorsanız hafif bir baskı sizin için uygun olacaktır. Kas gerginliğiniz ve şiddetli ağrılarınız varsa ilgili bölgeye daha yoğun bir masaj uygulaması yapılacaktır.


Aromaterapinin Yan Etkisi Var mıdır? 

Aromaterapi masajı birçok yarara sahip iken birtakım riskleri de barındırır. Ancak bunlar masajın kendisinden ziyade kullanılan yağların içerikleri ile alakalıdır. Uçucu yağlara karşı daha önce bilmediğiniz bir alerjik durumunuz var ise uygulama sonrası aşağıdaki semptomları görebilirsiniz:

  • Döküntü
  • Kurdeşen
  • Kızarıklık
  • Şişkinlik
  • Kaşıntı 

Seans sırasında kullanılan uçucu yağlara karşı olası hassasiyetlere dikkat edilmelidir. Yağlar cilde uygulanmadan önce mutlaka bir masaj losyonu ya da başka bir yağ ile seyreltilmelidir.

Bu bilgiler kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız.

Bu içerik kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmış olup LifeClub Sağlık Hizmetleri Medikal Direktörlüğü tarafından kontrol edilmiştir.

Size özel atanacak LifeClub Hekimi'niz rehberliğinde bütünsel sağlık yönetimini güvenle deneyimleyebilir, daha iyi sağlıklı bir yaşam için LifeClub Wellness modülümüzle kişiye özel tasarlanacak online spor, diyet programlarını takip edebilir, ilgi alanlarınız doğrultusunda tüm içeriklere ulaşabilir ya da LifeClub Platformu'nda sağlıklı yaşama dair aradığınız hizmet ve ürünleri bulabilirsiniz. Şimdi LifeClub Dünyası'na adım atın!