Andulasyon, mekanik vibrasyon ve kızılötesi ısı ile birlikte uygulanan modern biyofiziksel bir terapidir. Sağlık merkezleri kronik ağrıları hafifletmek için her geçen gün daha fazla andulasyon tedavisi kullanmaya başlamıştır. Ancak bu tedavi kesin bir çözüm sunmayı vadetmez, yalnızca semptomlar ve ağrılar ile mücadele eder. Peki andulasyon nedir ve kimler ihtiyaç duyabilir? 

Aşağıdaki kronik ağrı oluşumuna sebep olan hastalıklarda andulasyon önerilebilir. 

  • Osteoartrit
  • Romatoid artrit 
  • Sırt ağrısı 
  • Fibromiyalji

Andulasyon Terapisi Nasıl Gerçekleşir? 

Andulasyon tedavisi temelde 5 prensibe dayanmaktadır. Andulasyon terapisinde; ilk olarak, vücudunun kendini iyileştirmesini teşvik etmek için titreşimler yoluyla ATP üretimi desteklenir ve genel sağlığı iyileştiren hücrelerdeki enerji miktarı artar. Tedavinin dayandığı ikinci prensip, negatif ağrı sinyallerine karşılık pozitif sinyaller oluşturmaktır. Ayrıca ağrının azaltılması adına vücudun doğal ağrı kesicileri olarak da bilinen endorfinlerin üretimini artırır.  Andulasyon tedavisinin üçüncü  önemli işlevi ise lenf akışını artırmaktır.  Böylece daha güçlü  bir bağışıklık sistemine sahip olunmasını sağlar. Son olarak, bu terapi beden ve zihin için rahatlatıcıdır. 

Andulasyon terapisinin yukarıda sayıldığı olumlu prensiplere dayandığı söylense de üzerine yapılmış çok fazla bilimsel çalışma bulunmamaktadır. Terapiye şüpheyle yaklaşan kişiler, Andulasyon terapisinin yaydığı mekanik titreşim ve kızılötesi ısı kombinasyonunun sıcak bir duş ve masajla aynı etkiye sahip olduğunu ileri sürüyor. Ancak masajdan farklı olarak Andulasyon terapisi esnasında hücreler titreşimler tarafından uyarılır. 

Andulasyon Terapisinin Yan Etkileri 

Andulasyon terapisinin yan etkileri üzerine yapılan detaylı bir çalışma bulunmamakla birlikte şimdiye kadar yapılan araştırmalarda doğru kullanıldığı takdirde belirgin bir yan etkisi olmadığı ortaya çıkmıştır. Tedavi esnasında herhangi bir ağrı hissedilmez, yalnızca semptomlarda geçici bir artış oraya çıkabilir. Bununla birlikte andulasyon terapisi;

  • Yeni ameliyat olanlar
  • Hamileler
  • Kalp pili olanlar
  • Pıhtılaşma bozukluğu olanlara önerilmemektedir. 

Tedavi sırasında cilde uygulanan titreşimler ve ısıdan dolayı ilgili bölgelerde hafif kızarıklık ve hassasiyet görülebilir. Ancak bu geçici bir durumdur ve terapi sonrası düzelir. Ayrıca kan dolaşımında değişikliğe sebep olacağından geçici olarak hafif nabız ve kan basıncı değişikliklerine neden olabilir. 

Bu bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlı olup, kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemleriniz için mutlaka doktorunuza veya sağlık kuruluşuna başvurunuz. Doktorunuza danışmadan uygulamayınız.

Bu içerik kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmış olup LifeClub Sağlık Hizmetleri Medikal Direktörlüğü tarafından kontrol edilmiştir.

Size özel atanacak LifeClub Hekimi'niz rehberliğinde bütünsel sağlık yönetimini güvenle deneyimleyebilir, daha iyi sağlıklı bir yaşam için LifeClub Wellness modülümüzle kişiye özel tasarlanacak online spor, diyet programlarını takip edebilir, ilgi alanlarınız doğrultusunda tüm içeriklere ulaşabilir ya da LifeClub Platformu'nda sağlıklı yaşama dair aradığınız hizmet ve ürünleri bulabilirsiniz. Şimdi LifeClub Dünyası'na adım atın!