Aerobik egzersizler tempolu yürüyüş, koşu, yüzme ya da bisiklete binme gibi aktiviteleri içeren bir kardiyo türüdür. Bu egzersizler sırasında kalp atışı ve solunum çok hızlanır ve  oksijenli solunum anlamına gelen aerobik kelimesi ile anılır. Aerobik egzersizleri evde, spor salonunda ya da halka açık bir parkta yapabilirsiniz.

Eğer özel bir sağlık durumunuz varsa (kalp hastalığı, tansiyon, ortopedik problemler gibi) aerobik egzersizlere başlamadan önce doktorunuza danışmanız iyi olacaktır.

Evde Yapabileceğiniz Aerobik Egzersizler

Çok az ekipmanla ya da hiç ekipman olmadan evde aerobik egzersizler yapabilirsiniz. Yalnızca başlamadan önce 5 - 10 dakika ısınma antrenmanı yapmalısınız. Bu hareketlere günde 15-30 dakikanızı ayırarak (günde 2-3 set) kardiyovasküler hastalık riskinizi azaltın ve kas gücünüzü artırın. İşte evde yapılabileceğiniz 6 mükemmel aerobik egzersiz! 

  • Squat
  • Köprü Egzersizi
  • Şınav
  • Triceps Dip 
  • Twist
  • İp atlama

Aerobik egzersiz antrenmanınızı tamamlarken dikkat etmeniz gereken ise egzersize başlamadan önce yaptığınız gibi 10 dakikalık soğuma egzersizi (yürüyüş en idealidir) eklemenizdir. 

Açık Havada Yapabileceğiniz Aerobik Egzersizler

Koşu 

Aerobik egzersizlerin en popüleri koşudur. İhtiyacınız olan tek şey ise bir koşu ayakkabısı! Kalp sağlığınızı iyileştirecek düzenli bir koşu kilo vermenize de yardımcı olur. Haftada 2-3 kez, maksimum kalp atışını hissettiğiniz 20-30 dakikalık  bir koşu rutini oluşturun ve kalbinizi önemseyin. Bu sayede hem enerjinizi, beden ve ruh sağlığınızı iyileştirin!  

Yürüyüş

Kalp hastalığı risklerini düşüren, obezite ve diyabeti önleyebilen, zihin sağlığına iyi gelen yürüyüş rutinlerinin de aerobik egzersiz sayıldığını biliyor muydunuz? Haftada en az 5 gün, 30 dakika (haftada toplamda en az 150 dakika) yürüyüş yapmayı alışkanlık haline getirmelisiniz ve en az 3 gün 30 dakika direnç egzersizi ile desteklemelisiniz.

Spor Salonu Aerobik Egzersizleri

Evde ve açık havada tek başınıza ya da bir özel antrenör yardımıyla gerçekleştirebileceğiniz aerobik egzersizlerin yanı sıra spor salonuna giderek de yapabileceğiniz birçok hareket mevcut. Yalnızca burada gerçekleştireceğiniz hareketleri alet ve ekipman yardımıyla uygulayabilirsiniz. İşte spor salonda yapabileceğiniz aerobik egzersizler;

  • Yüzme
  • Kondisyon Bisikleti
  • Koşu Bandı
  • Stepper
  • Eliptik Bisiklet
  • Kondisyon Küreği

Bu bilgiler, kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız.

Bu içerik kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmış olup LifeClub Sağlık Hizmetleri Medikal Direktörlüğü tarafından kontrol edilmiştir.

Size özel atanacak LifeClub Hekimi'niz rehberliğinde bütünsel sağlık yönetimini güvenle deneyimleyebilir, daha iyi sağlıklı bir yaşam için LifeClub Wellness modülümüzle kişiye özel tasarlanacak online spor, diyet programlarını takip edebilir, ilgi alanlarınız doğrultusunda tüm içeriklere ulaşabilir ya da LifeClub Platform'da sağlıklı yaşama dair aradığınız hizmet ve ürünleri bulabilirsiniz. Şimdi LifeClub Dünyası'na adım atın!