Üç aylık bir bebeğin kilo ve boyu nasıl olmalı diye merak eden ebeveynler için hazırladığımız bu blog yazısında, 3 aylık bebeğin gelişimine dair bilmek isteyeceğiniz tüm detayları sizlerle paylaşacağız. Her ebeveyn bebeğinin sağlıklı bir şekilde büyüyüp büyümediğini merak eder. Bebeklerin gelişim tablosunun takibi için dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta var.

Özellikle yeni ebeveynler, bebeklerinin kilo ve boyunun normal aralıkta olup olmadığını merak ederler. Üç aylık bebekler arasında kilo kazanımı farklılıklar gösterebilir. Ancak genel olarak 3 aylık bir bebeğin; kız veya erkek olsun doğum ağırlığının yaklaşık 2 katına çıkması beklenir.

Üç aylık bir bebeğin kilosu ve boyu, cinsiyete göre farklılaşabildiği gibi genetik faktörlere bağlı olarak da değişkenlik gösterebilir. Ancak 3 aylık bir bebeğin ortalama ağırlığı kızlarda 5.8 kg erkeklerde ise 6.4 kg olarak kabul edilir. Sağlıklı kilo kazanımı, bebeğin beslenme ihtiyaçlarının yeterince karşılandığının ve büyümesinin desteklendiğinin bir göstergesidir. İlk aylarda olduğu gibi 3 aylık bebeğinizi her 3-4 saatte bir beslemeniz gelişimine daha iyi katkı sağlayacaktır. Buna uygun olarak beslediğiniz halde bebeğiniz ortalama kilonun çok üstünde ya da altında bir ağırlığa sahipse doktorunuza mutlaka danışmalısınız. 

Bebeklerin boyu da büyüme sürecinin sağlıklı ilerleyip ilerlemediğini ölçmede önemli bir belirteçtir. Üç aylık kız bebeklerinin boyunun 54-65 cm arasında olması beklenir. Erkek bebeklerin ortalama boyu ise 55-65 cm’ dir. Bebeğinizin boyunu her ay düzenli olarak ölçerek sağlıklı bir gelişim gösterip göstermediğini takip etmelisiniz.  Bebeğinizin boyunun normal aralıkta olup olmadığını belirlemek için, doktorunuz tarafından bebeğinizin büyüme eğrilerinin değerlendirmesi önemlidir.

Çocuğunuzun büyümesiyle ilgili endişeleriniz varsa, sağlık uzmanınıza başvurmalısınız. Çocuğunuzun kendi doktoru en iyi bilgi kaynağıdır.

Bu bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlı olup, kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemleriniz için mutlaka doktorunuza veya sağlık kuruluşuna başvurunuz. Doktorunuza danışmadan uygulamayınız.

Bu içerik kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmış olup LifeClub Sağlık Hizmetleri Medikal Direktörlüğü tarafından kontrol edilmiştir.

Size özel atanacak LifeClub Hekimi'niz rehberliğinde bütünsel sağlık yönetimini güvenle deneyimleyebilir, daha iyi sağlıklı bir yaşam için LifeClub Wellness modülümüzle kişiye özel tasarlanacak online spor, diyet programlarını takip edebilir, ilgi alanlarınız doğrultusunda tüm içeriklere ulaşabilir ya da LifeClub Platformu'nda sağlıklı yaşama dair aradığınız hizmet ve ürünleri bulabilirsiniz. Şimdi LifeClub Dünyası'na adım atın!